Bölüm

Şifalı Bitkiler

Isırgan Otu

Isırgan Otu (Latince adı: Urtica), Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçek açan, bir yıllık veya çok yıllık otsu bitki türlerinin ortak adı. Gövdeleri dik, 4 köşemsi, basit veya tabandan itibaren dallanmıştır. Üzerinde…

Kişniş

Kişniş (Latince Adı: Coriandrum sativum) Aşotu ve kişnişotu olarak bilinir. Maydanozgiller familyasından bir bitkidir. Anavatanı Akdeniz ülkeleridir. Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika'da yetişir. Yumuşak, tüysüz bir bitkidir. 50 cm boya…

Sarı Kantaron

    Sarı Kantaron (Latince adı; Hypericum perforatum); halk arasında kanotu, kılıçotu, yaraotu, mayasılotu ve binbirdelik otu olarak bilinir. Avrupa ve Amerika da ise St.John's Wort olarak bilinir. Sarı Kantaron otu, üzerinde pek çok

Biberiye

Biberiye (Latince adı; Rosmarinus officinalis) Kuşdili, Rosemari, Rosemary olarak ta bilinir. Deniz nemi anlamına gelir. Çünkü biberiye genellikle deniz kıyısında yetişir. Biberiye, antik Romalılar tarafından tütsü olarak…

Panax Ginseng

    Ginseng (Latince adı: Panax ginseng, Amerikan ginsengi için Panax quinquefolius) bitkisinin kökü, canlılığı, cinsel gücü arttırıcı, gençleştirici etkisi dolayısıyla Çin, Japonya ve Kore’de yüzyıllar boyunca çok değer görmüştür.